Gå direkt till innehåll
Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Pressmeddelande -

Återhämtning av resandet med regional linjetrafik

Det totala antalet påstigande resenärer inom den regionala linjetrafiken ökade med 31 procent under 2022 jämfört med 2021. Resorna är fortfarande 17 procent färre jämfört med innan pandemin. Det visar ny officiell statistik från Trafikanalys.

Under 2022 genomfördes nästan 1,4 miljarder resor med regional linjetrafik, det vill säga kollektiva färdsätt som är subventionerade av samhället. Den sammanlagda reslängden för alla genomförda resor har ökat med 39 procent sedan förra året. Det innebär att vi reste nästan 134 mil per person 2022, vilket är 37 mil längre än 2021, men drygt 30 mil kortare i jämförelse med 2019.

Figur. Antalet påstigningar per trafikslag 2010–2022. Miljoner påstigningar.

Trafiken på väg, det vill säga med buss och andra vägfordon, är det största trafikslaget med nästan 711 miljo­ner påstigningar under 2022. Det motsvarar mer än hälften av det totala antalet påstigningar i subventionerad regional linjetrafik. Resandet har ökat kraftigt på ett år, men från en låg nivå. 2021 var antalet på den lägsta nivån åtminstone sedan 2010.

Sett i ett längre perspektiv har antalet påstigande ökat för samtliga trafikslag fram till 2019, men effekterna av pandemin syns tydligt med en nedgång. 2022 ökade resorna igen, men är ännu inte tillbaka på tidigare nivåer (figur).

Variationen mellan län är stor när antalet påstigningar sätts i relation till befolkningen. Stockholm har högst antal påstigningar per invånare med 290 i genomsnitt.* Genomsnittet i riket var 132 påstigningar per invånare. Minst antal påstigningar hade Gotlands län med 15 påstigningar per invånare under 2022.

Ett ökat resande 2022 gav också högre verksamhetsintäkter, 22 procent mer jämfört med 2021. Samtidigt minskade kostnaderna för kollektivtrafiken med 1,2 procent. Under 2022 uppgick de totala kostnaderna för kollektivtrafiken i Sverige till cirka 56,5 miljarder kronor och verksamhetsintäkterna till 24,8 miljarder kronor. Det innebär att 44 procent av kostnaderna täcktes av verksamhetsintäkter. Subventionerna till kollektivtrafiken minskade samtidigt med 15,5 procent jämfört med året innan.

I statistiken ingår förutom den subventionerade trafiken även kommersiell trafik, det vill säga linjelagd kollektivtrafik som bedrivs av kollektivtrafikföretag i egen regi. I år publiceras för första gången uppgifter om kommersiell sjötrafik. Under 2022 uppgick antal påstigningar i kommersiell sjötrafik till 1 422 tusen, vilket motsvarar 1 av 10 resor i linjelagd trafik på vatten. Statistiken finns att ta del av här Linjetrafik på vatten (trafa.se)

*Det är värt att nämna att det inte bara är länets invånare som reser med kollektivtrafiken i det egna länet.

På Trafikanalys webbplats finns den samlade officiella statistiken om Regional linjetrafik, www.trafa.se/kollektivtrafik/kollektivtrafik. En kort sammanfattning av Regional linjetrafik 2022 finns att ladda ned här.

Denna statistik ingår i Sveriges officiella statistik (SOS) och Trafikanalys är statistikansvarig myndighet inom området transporter och kommunikationer. Trafikanalys analyserar och utvärderar svensk transportpolitik och ansvarar för den officiella statistiken.

Ytterligare information

Fredrik Söderbaum, Trafikanalys, 010-414 42 23, e-post: fredrik.soderbaum@trafa.se

Filippa Egnér, Trafikanalys, 010-414 42 24, e-post: filippa.egner@trafa.se

Ämnen

Kategorier


Myndigheten Trafikanalys analyserar och utvärderar svensk transportpolitik och ansvarar för den officiella statistiken på transportområdet. Trafikanalys tar också fram kunskapsunderlag till transportpolitiska beslutsfattare och arbetar för en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning i hela landet.

Kontakter

Johan Landin

Johan Landin

Presskontakt Kommunikationssamordnare 010-414 42 12